Δευτέρα 16 Ιουνίου 2008

Ταλαιπωρία επιβατών προαστιακού,διαμαρτυρία μέσο blog.

Οι επιβατες στον προαστιακο διαμαρτύρονται πλέον για την ταλαιπωρία τους και μέσο των blogs.
Διάβασα την ίδια σχεδόν ανάρτηση σε 2 δημοφιλή blog πρώτα στο press-gr (όπου και την αντιγράφω ακριβώς) και μετά στο troktiko ....

''Με οργή σας ενημερώνω ότι σήμερα Κυριακή 15/06/08 τα απογευματινά δρομολόγια του προαστιακού από Κιάτο προς αεροδρόμιο είχαν πληρότητα σε τέτοιο βαθμό, ώστε επιβάτες έμεναν εκτός τρένου. Αυτό συνέβη σε περισσότερα από 2 δρομολόγια.
Και φυσικά οφείλεται στο γεγονός πως οι κύριοι του ΟΣΕ περιμένουν από το κοινό (200 και πλέον άτομα ανα δρομολόγιο) να εξυπηρετηθεί με ΕΝΑ βαγόνι!!
Σας παρακαλώ να κάνετε μια αναφορά στο θέμα, μιας και στις μέρες μας δεν υπάρχει άλλος τρόπος να διαμαρτυρηθεί κανείς πέρα από αναρτήσεις σε δημοφιλή blogs όπως το δικό σας.''

Να σημειώσω ότι αν το ένα βαγόνι που αναφέρεται παραπάνω είναι τύπου rail-bus τότε έχει περίπου 95 καθίσματα.....





7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να ήταν μόνο την Κυριακή. Και σήμερα τα ίδια (για το δρομολόγιο που έφτασε στο αεροδρόμιο περίπου στις 13:00).

Ανώνυμος είπε...

Θα έπρεπε, τα Railbus να κάνουν δρομολόγια Κιάτο-Ηράκλειο ή Νεραντζιώτισσα και μετά να αναλαμβάνουν τα Desiro (που έχουν χωρητικότητα-ταχύτητα).

acaliptos είπε...

@Μ καθημερινά γίνονται αυτά και αναρωτιέμαι άμα επαναλειτουργήσει η γραμμή Πειραιάς-Κηφισίας τι έχει να γίνει...πρέπει να βρούνε συρμούς.
Και για να έρθω σε αυτό που λέει ο Nontas η μετεπιβίβαση δεν είναι και ότι καλύτερο για τους επιβατες (αρκετούς έχει βολέψει η σημερινή κατάσταση με τα απ'ευθειας δρομολόγια Κιάτο-Αεροδρόμιο),αλλά ετσι όπως τα έχουν κάνει είναι αναγκαίο για την εξοικονόμηση συρμών....

Ανώνυμος είπε...

Το άλλο που θα μπορούσε να γίνει είναι να κάνουν τα Desiro τρία δρομολόγια ανά ώρα, όπως πρίν, ώστε μην υπερφορτώνονται στην Νεραντζιώτισσα τα τραίνα από Κιάτο (τα οποία βέβαια θα συνεχίζουν ως το αεροδρόμιο).

Ανώνυμος είπε...

Ξέρει κάποιος γιατί άλλαξαν τις επιγραφές στους σταθμούς και τώρα αναγράφεται "Γραμμή 1","Γραμμή 2"; Δεν ξέρω σε τι εξυπηρετεί αυτό σε σταθμούς 2 γραμμών. Είναι δεδομένο ότι η μια γραμμή έχει κατεύθυνση το αεροδρόμιο. Πολλοί επιβάτες δεν ξέρουν από ποια πλευρά πρέπει να επιβιβαστούν. Και βέβαια δεν μπορούν πάντα να δουν τι γράφουν οι φωτεινές πινακίδες, είτε διότι είναι ηλικιωμένοι ή μακριά από τις πινακίδες ή αυτές απλώς δεν λειτουργούν.

acaliptos είπε...

Την επιγραφή γραμμή 1 και 2 στην Νερατζιωτησσα την άλλαξαν γιατί, μόνιμα (λόγο αλλαγής κατεύθυνσης), στην γραμμή αεροδρομίου αναχωρούσε για Αθήνα και το αντίστροφο...
Τώρα φυσικά που κάποια τρένα στρίβουν από το ΣΚΑ και τα υπόλοιπα κάνουν απ'ευθειας Κιατο-Αεροδρομιο φαίνεται περίεργο.
Τα Desiro ομως νομίζω ότι και τώρα αναχωρούν στην Νερατζιωτησσα από την ιδια γραμμή που έφτασαν.

Ανώνυμος είπε...

Για την Νεραντζιώτισσα εντάξει. Για τους υπόλοιπους 6 σταθμούς έως το αεροδρόμιο γιατί;; Δεν βρίσκει άκρη κανείς...