Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

Ανακοίνωση ΟΣΕ - Συμβάν πλησίον Στ. Κορίνθου(πυρκαγιά σε συρμο).

21/12/2008 Ανακοίνωση ΟΣΕ - Συμβάν πλησίον Στ. Κορίνθου

Αθήνα, 21/12/2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΣΕ


Σήμερα την 21η Δεκεμβρίου 2008 και ώρα 08:50, στη χιλιομετρική θέση 104 + 00, κοντά στο σταθμό της Κορίνθου, εκδηλώθηκε μικρής έκτασης πυρκαγιά στο χώρο του μηχανοστασίου της προαστιακής αμαξοστοιχίας 4309, η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο Κιάτο – Αθήνα – Πειραιά.

Άμεσα, το προσωπικό της αμαξοστοιχίας ακολούθησε πιστά τις προβλεπόμενες από τον Κανονισμό Ασφαλείας ενέργειες, δηλαδή διέκοψε το δρομολόγιο, ενημέρωσε το Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας και την Πυροσβεστική και κατόπιν εξασφάλισε κατά σειρά τη σωματική ακεραιότητα των επιβατών, την απομόνωση του συγκεκριμένου βαγονιού από τον υπόλοιπο συρμό και τον περιορισμό της πυρκαγιάς με χρήση ιδίων μέσων μέχρι να επέμβουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Όπως καταγράφεται από την έκθεση του περιστατικού που συμπληρώθηκε από αρμόδιο όργανο της Πυροσβεστικής, τα συστήματα πυρανίχνευσης του συρμού ενεργοποιήθηκαν άμεσα δίνοντας ειδοποίηση στον μηχανοδηγό, τα δε διαθέσιμα από τον κατασκευαστή μέσα πυρόσβεσης του συρμού λειτούργησαν όλα, πλην ενός εκ των έξι πυροσβεστήρων ο οποίος δεν έβγαλε την προβλεπόμενη πυροσβεστική ισχύ.

Σύμφωνα και με τον έλεγχο που διενήργησε η Πυροσβεστική όλοι οι προαπαιτούμενοι από τον Κανονισμό Ασφάλειας έλεγχοι είχαν πραγματοποιηθεί από τον ΕΔΙΣΥ εντός των προβλεπόμενων χρονικών ορίων.

Στις 09:30 ο υπόλοιπος συρμός που διαχωρίστηκε, συνέχισε το δρομολόγιό του κανονικά. Ο ΟΣΕ δηλώνει ρητά πως κανένας κίνδυνος δε συνέτρεξε για τη σωματική ακεραιότητα των επιβατών, καθώς και ότι τηρήθηκαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες από το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό της αμαξοστοιχίας. Ο Οργανισμός διεξάγει έρευνα για τα αίτια του συμβάντος.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ.

http://www.ose.gr/ose/content/Document.aspx?d=-1&rd=0&f=1729&rf=-779248207&m=5808&rm=16261301&l=2


1 σχόλιο:

Τάσος είπε...

Γι' αυτό έγιναν καθυστερήσεις στα σημερινά δρομολόγια! 20 λεπτά άργησε να φτάσει στα Λίοσσια το Πειραιάς-Κιάτο που έφυγε 1 και 5 από Πειραιά....

Καλές γιορτές με υπογραφή προαστιακού!! Μόνο στην Ελλάδα μας αυτά παιδιά, ούτε σε χώρες της Αφρικής ή της Ασίας δεν γίνονται!!

φανταστείτε το ατύχημα να γινόταν Δευτέρα και όχι Κυριακή... όλοι όσοι χρησιμοποιούμε προαστιακό, μάλλον πρέπει να αναθεωρήσουμε τη σχέση με τα θεία...