Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

Στον προαστιακό σταθμό Κορίνθου.

Γράμματα Aναγνωστων απο kathimerini.gr

Κύριε διευθυντά

Ταξιδεύω πάρα πολύ συχνά για Αθήνα και Πάτρα και η κατάσταση είναι πάντα η ίδια.

Οι τουαλέτες μόνιμα βρώμικες, χωρίς χαρτί υγείας, σαπούνι και το μηχάνημα στέγνωσης χεριών κατεστραμμένο. Τα ασανσέρ και ιδιαίτερα της γραμμής Αθηνών, περισσότερο από δύο μήνες, συνεχώς δεν λειτουργεί. Έτυχε πολλές φορές να βοηθήσω άτομα με ειδικές ανάγκες και υπερήλικες που δεν μπορούν να ανέβουν τα τριάντα σκαλιά, χώρια τις βαριές αποσκευές πολλών επιβατών.

Η αγανάκτηση του κόσμου εκδηλώνεται με παράπονα και βρισιές. Στις παρατηρήσεις μας προς τους υπαλλήλους (οι οποίοι είναι αδιάφοροι και αγενείς, ιδιαίτερα αφ’ ότου μπήκαν στον ΟΣΕ) καμιά απάντηση δεν λάβαμε. Σε mail που στείλαμε στα κεντρικά γραφεία του προαστιακού, πριν από ένα μήνα περίπου, ουδεμία απάντηση λάβαμε.

Κατά τα άλλα, οι αυξήσεις των εισιτηρίων έχουν ήδη αρχίσει...

Ιωάννης Δ /, Κόρινθος.

Σχόλιο: Επίσης και οι κυλιόμενες σε Μαγούλα και Λιόσια δεν δουλεύουν καιρό τώρα.Στα Λιόσια σταμάτησε και ο ανελκυστηρας....Οι τουαλέτες τα ίδια... το μηχάνημα στέγνωσης χεριών όμως το έφτιαξαν στην Κόρινθο.....
Τι άλλα στραβά υπάρχουν σε σταθμούς?

6 σχόλια:

Heliotypon είπε...

Δεν υπάρχει ελπίς, στην Ελλάδα ζεις... Σε λίγα χρόνια θα δεις τα έργα που έγιναν για τους Ολυμπιακούς αγώνες και μας ξεβράκωσαν για 200 χρόνια, και θα τα λυπάσαι. Απ' ό,τι γράφεις η κατάρευση έχει αρχίσει ήδη στον προαστιακό και θα συνεχιστεί. Ξεκινά με ένα φως, μιά σκάλα εκτός λειτουργίας και σε λίγο δεν θα δουλεύει τίποτα! Να μου το θυμηθείς!

acaliptos είπε...

Θα ξαναπάρουν λεφτά από τον ελληνικό λαό Heliotypon για να τα ξαναφτιάξουν...πριν τα πουλήσουν σε ιδιώτες.

Ανώνυμος είπε...

Στα Ανω Λιόσια ο φωτεινός πίνακας με τα δρομολόγια λέει άλλα αντί άλλων. Στην επιφάνεια στο ένα πεζοδρόμιο δεν υπάρχει ράμπα για ΑΜΕΑ. Και τυχαίνει να είναι η πλευρά με το εκδοτήριο! Δεν έχω τσεκάρει αν λειτουργεί το ασανσέρ...
Για το σταθμό Αθηνών, τι να πούμε...
Ολα καλά είναι εκεί, αφού δεν υπάρχουν καν κυλιόμενες, οπότε δε χαλάνε κιόλας. Ούτε στον διπλανό σταθμό του Μετρό υπάρχει ασανσέρ, και μιλάμε για σταθμό κεντρικό υποτίθεται, όπου καταλήγουν και πολλοί επιβάτες από λιμάνι και αεροδρόμιο.
Εκτός των άλλων, στην Αθήνα αν δεν γνωρίζεις από πριν, δεν είναι δυνατό να βρεις την έξοδο για το Μετρό παρά ψάχνοντας ή ρωτώντας. Δεν υπάρχει καμία πινακίδα!

acaliptos είπε...

Πολύ σωστά λες για τους πινακές.
Αρκετες μέρες/εβδομαδες τώρα ειτε δεν λειτουργούν καθόλου,είτε γραφουν μόνιμα καποιες ώρες ολη μέρα.

Ανώνυμος είπε...

"Η αγανάκτηση του κόσμου εκδηλώνεται με παράπονα και βρισιές. Στις παρατηρήσεις μας προς τους υπαλλήλους (οι οποίοι είναι αδιάφοροι και αγενείς, ιδιαίτερα αφ’ ότου μπήκαν στον ΟΣΕ) καμιά απάντηση δεν λάβαμε."

Δηλαδη φταινε οι εργαζομενοι για τις ελλειψεις της κεντρικης Διοικησης και της γενικοτερης ανοργανωσιας του νεοελληνικου κρατους;
Μηπως ειναι πρωτοι οι ιδιοι οι οποιοι υφιστανται ολα αυτα τα προβληματα καθημερινα; Και εν τελει πως θα αντιδρουσατε εσεις σε "βρισιες";
Καλη ειναι η κριτικη, αλλα οχι να ισοπεδωνει τα παντα...

acaliptos είπε...

Θα ήταν λάθος καποιός να πει οτι για όλα φταίνε οι υπαλληλοί,αλλά πιστευώ ότι σε μερικούς αναλογεί και ενα μερίδιο ευθύνης.
Φταίνε για παράδειγμα όταν αποφασίζουν απεργία και το ανακοινώνουν το προηγουμενο απογευμα ή οταν δεν βγάζουν ανακοίνωση για τις καθηστερήσεις.
Ειναι αδικο φυσηκά να ξεσπάνε οι επιβάτες σε αυτους.