Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Προαστιακός:Αύξηση επιβατών 12% σε σχέση με πέρσι. Στόχος να αναχωρεί κάθε 20 λεπτά από το αεροδρόμιο ένας συρμός προς Κιάτο, ένας προς Αθήνα κι ένας προς Χαλκίδα.


Από news.kathimerini.gr διάβασα και ξεχώρισα τα εξής :

Το 2011 κατά μέσο όρο μετακινούνταν 750.000 επιβάτες τον μήνα με τους συρμούς του Προαστιακού, ενώ σήμερα υπολογίζεται ότι χρήση του Προαστιακού κάνουν περίπου 850.000 άτομα τον μήνα, σημειώνοντας αύξηση 12%.

Οι καθυστερήσεις στα έργα ανασύνταξης της ηλεκτροκίνησης,  θα επιτάχυναν σημαντικά το ταξίδι με τον Προαστιακό. «Μόνο οι βλάβες που υπάρχουν στα Ανω Λιόσια θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί από τον περασμένο Μάρτιο»

Στόχος της εταιρείας είναι να αναχωρεί κάθε 20 λεπτά από το αεροδρόμιο ένας συρμός προς Κιάτο, ένας προς Αθήνα κι ένας προς Χαλκίδα. Ο προγραμματισμός θέλει τη διαδρομή Αεροδρόμιο - Αθήνα και Αεροδρόμιο - Χαλκίδα να πραγματοποιείται με ένα τρένο (DESIRO) χωρίς να απαιτείται αλλαγή τρένου και μετεπιβίβαση.

Κλειστές τουαλέτες λόγω κρουσμάτων χρήσης ναρκωτικών.Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει ζητήσει 20 ειδικούς φρουρούς που θα επιφορτιστούν με τη φύλαξη των εν κινήσει συρμών, αίτημα το οποίο όμως δεν έχει ικανοποιηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: